Aardwarmtepomp

Een aardwarmtepomp onttrekt warmte aan grondwater diep in de bodem en verwarmt hiermee uw woning. Door een ondergronds buizennetwerk aan te leggen, wordt de aardwarmte gebruikt om de vloeistof in het buizennetwerk te verwarmen.

Waarom een aardwarmtepomp nemen?

Een aardwarmtepomp is geschikt voor nieuwbouwwoningen. Bestaande woningen met lage temperatuurverwarming die goed geïsoleerd zijn, zijn ook geschikt voor aardwarmtepompen. Een aardwarmtepomp heeft in vergelijking met andere soorten warmtepompen het hoogste rendement. Het is mogelijk om minimaal 50% op uw energienota te besparen. Uw woning heeft immers geen gas meer nodig.

Voordelen aardwarmtepomp

Een aardwarmtepomp:

  • is duurzaam;
  • bespaart energie;
  • heeft een hoog rendement;
  • is snel terugverdiend;
  • is milieuvriendelijk.

Hoe werkt een aardwarmtepomp

De werking van een aardwarmtepomp is vergelijkbaar met een koelkast. Een koelkast onttrekt warmte aan producten in de koelkast en voert de warmte af naar buiten. Een warmtepomp onttrekt warmte aan de aarde en zorgt ervoor dat uw woning op een milieuvriendelijke manier verwarmd wordt.

Andere warmtepompen

Naast aardwarmtepompen zijn er ook andere soorten warmtepompen.

Lucht-waterwarmtepomp
Een lucht-waterwarmtepomp onttrekt warmte aan de lucht. In Nederland is de gemiddelde buitentemperatuur 10°C. Als de buitentemperatuur hoger is, onttrekt een lucht-warmtepomp nog meer warmte. Ook bij lage temperaturen, tot -20°C, kan een lucht-warmtepomp uw woning verwarmen.

Hybride warmtepomp
De werking van een hybride warmtepomp lijkt op de werking van een lucht-waterwarmtepomp. Bij extreem lage temperaturen is de cv-ketel nodig om uw woning te verwarmen. Ook voor warm water is de cv-ketel onmisbaar.

Contact met de Warmtepompspecialist

Heeft u een specifieke vraag, of wilt u graag meer informatie over aardwarmtepompen?

Neem dan vrijblijvend contact op. De Warmtepompspecialist neemt binnen twee werkdagen contact met u op.

Neem contact op