Wat bespaar ik met de aanschaf van een warmtepomp?

Met een warmtepomp kunt u uw woning duurzaam en energiezuinig verwarmen. Dit levert een besparing op van minimaal 50% op uw energienota. U heeft immers geen gas meer nodig. Bovendien kost het nauwelijks energie om uw woning op temperatuur te houden als uw woning goed geïsoleerd is en beschikt over lagetemperatuurverwarming.

Minder onderhoudskosten

Een cv-ketel heeft een gemiddelde levensduur van 10 jaar. Een warmtepomp gaat zo’n 30 jaar mee. Een warmtepomp is onderhoudsarm. U bespaart dus ook op onderhoudskosten.

Geen airco nodig

Omdat een warmtepomp uw woning ook kan koelen, heeft u ’s zomers geen airconditioning meer nodig. Een airconditioner gebruikt behoorlijk veel stroom. De warmtepomp laat simpelweg gekoeld water door uw vloerverwarming stromen, waardoor de temperatuur in uw woning ook ’s zomers erg aangenaam is.

Meerwaarde voor uw woning

Een warmtepomp is een meerwaarde voor uw woning. Ongunstige G-labels verlagen de verkoopopbrengst van koopwoningen met gemiddeld 18.000 euro. Woningen voorzien van gunstige A- en B-labels brachten in 2016 ruim 7.000 euro extra op bij verkoop. Bovendien worden woningen met een gunstig energielabel sneller verkocht. Dat blijkt uit onderzoek van TIAS VastgoedLAB.

Terugverdientijd warmtepomp

De terugverdientijd van een warmtepomp is gemiddeld 10 jaar.

Wilt u precies weten wat u kunt besparen met een warmtepomp en hoe snel u de investering heeft terugverdiend?

De Warmtepompspecialist rekent het graag voor u uit!

Neem contact op