Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp onttrekt warmte aan de lucht en werkt samen met een cv-ketel op gas. De cv-ketel springt bij als het nodig is, bijvoorbeeld als het erg koud is of als er veel warm water wordt gebruikt.
Waarom een hybride warmtepomp nemen?
Een hybride warmtepomp is geschikt als uw woning goed geïsoleerd is en deels is voorzien van lage temperatuurverwarming. Als u beneden vloerverwarming heeft en de rest van de woning is voorzien van normale radiotoren, dan kiest u voor een hybride warmtepomp.
Voordelen hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp is:
- Betaalbaar
- Eenvoudig te installeren
- Duurzaam
Hoe werkt een hybride warmtepomp
De werking van een hybride warmtepomp is te vergelijken met een hybride auto. Een hybride auto maakt voor de aandrijving gebruik van een elektrische motor. De verbrandingsmotor springt bij als dat nodig is. Een hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de lucht. De cv-ketel springt bij op extreem koude dagen of als er veel warm water nodig is.
Andere warmtepompen
Naast hybride warmtepompen zijn er ook aardwarmtepompen en lucht-waterwarmtepompen.
Aardwarmtepomp
Een aardwarmtepomp of bodemgekoppelde pomp haalt warmte uit de aarde. Bijna overal heeft de bodem op 50 meter diepte een constante temperatuur van 9°C. Op een kilometer diepte is de temperatuur 35°C tot 40°C. Door buizen diep in de grond aan te brengen onttrekt de warmtepomp de warmte aan de aarde.
Lucht-waterwarmtepomp
Een lucht-waterwarmtepomp onttrekt warmte aan de lucht. In Nederland is de gemiddelde buitentemperatuur 10°C. Als de buitentemperatuur hoger is, onttrekt een lucht-warmtepomp nog meer warmte. Ook bij lage temperaturen, tot -20°C, kan een lucht-warmtepomp uw woning verwarmen.
Contact met de Warmtepompspecialist
Heeft u een specifieke vraag, of wilt u graag meer informatie over hybride warmtepompen?
Neem dan vrijblijvend contact op. De Warmtepompspecialist neemt binnen twee werkdagen contact met u op.
Neem contact op