Warmtepomp: onderhoud en garantie

Lange levensduur, weinig onderhoud

Als u overweegt om een warmtepomp aan te schaffen, wilt u natuurlijk weten of een warmtepomp onderhoud nodig heeft. En hoe zit het eigenlijk met de garantie? Het antwoord op uw vragen vindt u hier.

Heeft een warmtepomp onderhoud nodig?

Een warmtepomp heeft onderhoud nodig. Maar, gaat u eens na: hoe vaak laat u uw koelkast onderhouden? Waarschijnlijk niet vaak! De werking van een warmtepomp is vergelijkbaar met de werking van een koelkast. Om het maximale rendement uit uw warmtepomp te halen, is het van belangrijk om eens per anderhalf jaar uw warmtepomp te laten inspecteren. Tijdens deze inspectie wordt, indien nodig, regulier onderhoud gepleegd. Onderdelen die door het dagelijks gebruik zijn versleten, worden vervangen.

Hoe lang krijg ik garantie op een warmtepomp?

De Warmtepompspecialist geeft tien jaar garantie op een warmtepomp, mits de pomp eens per anderhalf jaar wordt geïnspecteerd. Tijdens deze inspectie wordt, indien nodig, regulier onderhoud gepleegd. Na de inspectie vult de monteur van De Warmtepompspecialist het logboek in, zodat u precies weet welke werkzaamheden er zijn uitgevoerd en welke onderdelen zijn vervangen.

Wat kan ik zelf doen om de levensduur te verlengen?

U hoeft niets te doen om de levensduur van uw warmtepomp te verlengen. De Warmtepompspecialist stelt de warmtepomp zo af, dat de compressor rustig kan draaien. Het aan- en afslaan van de pomp beïnvloedt namelijk de levensduur. U kunt, afhankelijk van het type warmtepomp, ervoor kiezen om een buffervat te laten installeren. Een buffervat zorgt ervoor dat de pomp minder vaak aan- en afslaat.

Heeft u het idee dat uw warmtepomp niet goed werkt? Pas dan niet zelf de instellingen aan, maar neem direct contact op met De Warmtepompspecialist.

Hoe lang gaat een warmtepomp gemiddeld mee?

Een warmtepomp gaat gemiddeld dertig jaar mee. Dat is drie keer langer dan een CV-ketel.

Meer weten over onderhoud en garantie?

Heeft u een vraag over onderhoud en garantie en heeft u het antwoord niet kunnen vinden? Neem dan contact op. De Warmtepompspecialist beantwoordt graag al uw vragen over warmtepompen.

Stel uw vragen over onderhoud en garantie aan De Warmtepompspecialist.