Wat zijn de kosten van een warmtepomp?

De aanschaf van een warmtepomp vraagt om een investering. Een investering in de toekomst. Door te kiezen voor duurzaam verwarmen, kiest u voor comfort én een aanzienlijke besparing op uw energiekosten. De investering in een warmtepomp verdient zich altijd terug.

Besparen op energie en onderhoud

Als u een nieuwe woning laat bouwen en kiest voor een warmtepomp, dan valt uw energierekening vele malen lager uit dan u gewend bent. Dat komt omdat een warmtepomp een laag energiegebruik heeft. Daarnaast bespaart u op onderhoudskosten, omdat u geen cv-ketel meer nodig heeft. En als de temperaturen ’s zomers hoog oplopen, zorgt de warmtepomp voor verkoeling. U heeft dus ook geen airconditioning meer nodig.

Kosten warmtepomp bepalen

Voordat u kiest voor een warmtepompinstallatie in uw woning wilt u natuurlijk weten welke investering nodig is. De prijs van een warmtepomp is afhankelijk van drie variabelen:

  • Het type warmtepomp
  • De grootte van uw woning
  • De samenstelling van het huishouden

Het type warmtepomp

Er zijn verschillende soorten warmtepompen op de markt. Een aardwarmtepomp is in aanschaf duurder dan een lucht-waterwarmtepomp of hybride warmtepomp. Dat komt door het buizensysteem dat diep in de grond wordt aangebracht. Lucht-waterwarmtepompen en hybride warmtepompen zijn vollediger in aanschaf, maar de terugverdientijd is langer dan bij de aardwarmtepomp. Aardwarmtepompen zijn namelijk energiezuiniger.

De grootte van uw woning

De capaciteit van de warmtepomp wordt afgestemd op het volume van uw huis. Hoe groter de woning, des te meer energie er nodig is om de woning te verwarmen.

De samenstelling van het huishouden

Wie alleen woont, gebruikt minder energie en minder warm water dan een gezin met kinderen. Voordat u een warmtepomp aanschaft, is het goed om na te denken over welke warmtepomp het beste bij uw situatie past. Verwacht u gezinsuitbreiding, dan is het slim om na te denken over een warmtepomp met iets meer capaciteit.

Prijs op maat

U wilt niet voor verrassingen komen te staan. Dat begrijpt De Warmtepompspecialist heel goed. Daarom maken we graag een voorstel op maat, afgestemd op uw situatie. We rekenen ook meteen voor u uit hoeveel u kunt besparen. Zo weet u precies welke investering er nodig is en hoe snel u de warmtepomp terugverdient.

Neem dan vrijblijvend contact op. De Warmtepompspecialist neemt binnen twee werkdagen contact met u op.

Neem contact op

Tarieven

Uurtarief monteur op werkdagen tussen 7.00 en 17.00 uur:
€ 65,= exclusief. btw en autokosten.

Autokosten bijdrage (eenmalig) binnen een straal van 25 km vanuit Assen.:
€ 20,= exclusief btw. 

Periode toeslag:
Weekdag na 17.00 en voor 7.00 uur en op zaterdag: 50%
Zon en feestdagen: 100%