Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Veel mensen weten dat een warmtepomp zorgt voor een flinke besparing op de energierekening. Door uw huis te verwarmen met een warmtepomp bespaart u minimaal 50% op uw energienota. Dat maakt het de investering meer dan waard. Naast energiebesparing kent een warmtepomp nog meer voordelen!

Door de vloerverwarming aan te sluiten op een warmtepomp is de temperatuur in uw woning het hele jaar door aangenaam. Vloerverwarming geeft een prettige warmte af. Is het buiten juist heel warm? Dan zorgt de warmtepomp ervoor dat uw huis gekoeld wordt.

Uw woning verwarmen met een warmtepomp is goed voor het milieu. Het zorgt namelijk voor minder CO2-uitstoot. Uw woning wordt immers verwarmd of gekoeld door gebruik te maken van lucht, aarde en water. U kunt comfortabel wonen zonder gebruik te maken van gas.

Een warmtepomp gaat gemiddeld 30 jaar mee. Een cv-ketel moet na ongeveer 10 jaar worden vervangen. De kosten voor onderhoud aan een warmtepomp zijn laag, omdat een warmtepomp nauwelijks aan slijtage onderhevig is.

Woningen met een warmtepomp scoren goed op energiezuinigheid en hebben een gunstig Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Dat is belangrijk, omdat de overheid steeds hogere eisen stelt aan de duurzaamheid en energiezuinigheid van woningen. Vanaf 2020 moeten alle nieuwe gebouwen bijna-energieneutraal worden gebouwd.

Ook profiteren van voordelen?

Wilt u ook profiteren van de voordelen van een warmtepomp?
De Warmtepompspecialist zet alle pluspunten graag voor u op een rij en maakt – gratis en vrijblijvend – een offerte op maat.

Neem contact op